SUGA

Allmänt
o  Nyheter (Arkiv)
o  Om föreningen
o  Galleri
o  Aktiviteter
o  Föreningslokal
o  Shoppen
o  Kontakta oss
 
o  Skänk prylar
o  Bli medlem!

Amiga Forum
o  Om tidningen
o  Skaffa tidningen
o  Tidningsarkiv
o  Redaktionen
o  Skriva artiklar
o  Annonsera
o  In English Flag of the United Kingdom

Dokument
o  Stadgar
o  Verksamhetsplan
o  Verksamhets-
 berättelse
o  Inventariemål
Nyhetsarkiv för år 2002
Bilder upplagda
Postat 2002-12-21

Nu finns det lite bilder upplagda från den 1:a december då vi höll Öppet Hus och visade Pegasos samt från när vi byggde vår Pegasos. Otroligt nog finns det även delvis beskrivningar till bilderna. ;-)

Preliminärt schema
Postat 2002-11-30

Här kommer ett preliminärt schema för morgondagen:

  • 12.00 - Lokalen öppnas.
  • 14.00 - Visning av Deathbed Vigil.
  • 16.00 - Presentation av Pegasos och frågestund.
  • 18.00 - Spelturnering.
  • 21.00 - Lokalen stängs.

Under övrig tid kommer demos visas på projektor i filmrummet, alla datorer finnas tillgängliga för experimenterande, lekande och spelande, trevliga personer finnas att prata med och annat. Huvudutvecklaren av Mac-on-Linux, Samuel Rydh, kommer att visa mjukvaran på Pegasos.

Visning av Pegasos
Postat 2002-11-20

Ännu en anledning att komma till föreningslokalen söndagen den 1:a december är att vi kommer visa det nya PPC-moderkortet Pegasos och det AmigaOS-kompatibla operativsystemet MorphOS! Det är alltså ett perfekt tillfälle för alla som bor i Stockholmsområdet att testa systemet i praktiken och se vad det hela handlar om. Vi öppnar som sagt klockan 12.00.

Öppet hus
Postat 2002-10-21

Boka in söndagen den 1:a december i din kalender, för då håller nämligen vi i SUA öppet hus i föreningslokalen! Klockan 12.00 öppnar vi dagen för aktiviteter i Amigans tecken.

Läs mer...

Artikel om SUA i Dagens Nyheter
Postat 2002-06-12

Dagens Nyheter hade den 11:e juni en artikel om vår förening och Amigans fortlevnad i allmänhet, med rubriken "Amigadator fortsätter leva". Den finns att hitta i ekonomidelen på sidan C4, och går även att läsa online. Detta är en väldigt positiv företeelse som förhoppningsvis kommer ge föreningen och Amigan lite uppmärksamhet i Sverige igen...

Inköp av PPC-kort
Postat 2002-06-12

Vi har köpt in korten BlizzardPPC och BlizzardVisionPPC till vår A1200 (begagnat såklart ;-)), så det kommer inom kort finnas en PPC-bestyckad Amiga i föreningslokalen att leka med!

Tidningssamarbete
Postat 2002-05-11

Vi har påbörjat ett samarbete med ACG om en gemensam föreningstidning, vilket förhoppningsvis kommer ge oss alla en tryckt tidning att läsa inom kort!

Läs mer...

Rapport och information från föreningsstämman
Postat 2002-05-11

Nu finns en kort rapport från föreningsstämman som hölls den 24:e mars upplagd. Som vanligt var det inte många medlemmar som närvara, något som tyvärr har blivit en regel på våra stämmor. :-/ För de intresserade finns även protokollet från stämman samt den verksamhetsberättelse som styrelsen presenterade upplagda.

Rapport från mässan
Postat 2002-05-11

Rapporten från AmigGBG 2002, amigamässan i Göteborg som SUA ställde ut på, finns nu upplagd. Vilka som var där, vad som hände och hur det gick ur föreningens perspektiv.

Läs mer...

Mailinglistor
Postat 2002-04-16

Det finns nu två mailinglistor för föreningens medlemmar, nämligen "nyheter" och "snack". Tanken är att alla nyheter som skickas ut till medlemmar och postas på denna sida också skickas till "nyheter", så får ni informationen direkt i brevlådan och slipper gå till hemsidan och kolla att ni inte missat nåt. Listan "snack" är tänkt för allmänna diskussioner och kan ses som ett komplement till BBS:en.

Se sidan med kontaktinformation för adresserna och hur man prenumererar.

BBS:en åter igen uppe
Postat 2002-04-16

Föreningens BBS är åter igen uppe efter att ha varit nere en längre tid på grund av hårdvaruproblem. BBS:en kör nu på en Amiga 2000 med turbokort, och finns kvar på samma telefonnummer och telnetadress som förut.

Bilder från mässan i Göteborg upplagda
Postat 2002-04-16

Nu finns det en mängd bilder från mässan i Göteborg upplagda i galleriet. Inte nog med det, det finns beskrivningar till majoriteten av bilderna så även ni som inte var med kan tyda vad de föreställer. ;-)

Uppdaterat hemsidans layout
Postat 2002-04-16

Som ni kanske har märkt så har hemsidans layout och struktur blivit uppdaterad till något som förhoppningsvis ser snyggare och mer professionelt ut. Jag, alltså Adam Chodorowski, har bakportat en mängd kod från Proxxis hemsida eftersom de använder mycket gemensam sådan.

Kallelse till föreningsstämma
Postat 2002-03-20

Söndagen den 24:e mars klockan 15:00 är det dags för årets föreningsstämma i föreningslokalen! Som föreningens högsta beslutande organ kommer föreningsstämman välja nästkommande styrelse, valberedning och revisorer samt sätta medlemsavgiften. Under föreningsstämman kommer även verksamhetsberättelsen ekonomin för föregående år redovisas.

Läs mer...

Mässresa
Postat 2002-01-19

Vi i SUA tänkte ställa ut på Amigamässan i Göteborg (se http://www.amigbg.com/) som kommer hållas lördagen den 2:a mars 2002. Bland annat kommer vi visa upp AROS (se http:///www.aros.org/), visa upp Amigans förträfflighet och helt enkelt ha en massa kul för oss.

Vi skulle dock behöva lite hjälp av någon snäll själ med körkort som kan hjälpa oss med transporten. Om det behövs hyr vi in en stor personbil. Så om du har körkort, bor i Stockholmsområdet, vill åka ner till mässan och har lust att hjälpa oss lite - hör av dig!

Om vi inte får tag på någon med körkort lär det bli tåg som gäller, även om det blir lite mer krångligt. Hur det än blir så vore det kul om fler av oss medlemmar kunde åka ner till mässan tillsammans. Så om du vill hänga med, hör av dig till oss!

SUA 15 år!
Postat 2002-01-19

SUA har blivit byxmyndig 15 multitaskande år. 1986 startades SUA av ett par personer som just hade köpt en ny persondator som kommit till Sverige. Datorn hette Amiga 1000. Denna modell följdes snabbt av billigare modeller och Amiga febern spred sig och medlemsantalet växte.

Läs mer...

Söndagsmöten
Postat 2002-01-19

En liten rapport om vad som har hänt under våra söndagsmöten i lokalen under föregående år.

Läs mer...

Skänkta prylar
Postat 2002-01-19

Vår uppmaning till er medlemmar att skänka gamla prylar till oss har givit ett förvånansvärt bra resultat! Styrelsen tackar för julklapparna.

Läs mer...

Skänk prylar
Postat 2002-01-19

Den som har trasiga/hela amiga-saker (och annat data-relaterat) hemma som behöver platsen till annat uppmanas härmed att skänka sakerna till SUA.

Läs mer...

Ny värvningstävling!
Postat 2002-01-19

Under de senaste åren har medlemsantalet i SUA stadigt varit på nedgående (45st just nu), så behovet av en aktiv medlemsvärvning har blivit större och större (vilket det iofs alltid är). Därför påbörjar vi nu en värvningstävling, så har du nån bekant som har en Amiga - starta "operation övertalning".

Läs mer...

Diverse nyheter
Postat 2002-01-19

Diverse mindre nyheter om vad som har hänt på SUA och i föreningslokalen.

Läs mer...

GG2 Buskort
Postat 2002-01-19

Föreningen håller på att köpa in GG2-buss mönsterkort (kort utan komponenter), vi tänkte sen köpa de komponenter som behövs och sälja en komplett gör det själv sats eller ett färdigt kort till de som är intresserade.

Läs mer...

Ingen tidning
Postat 2002-01-19

Av diverse olika skäl, har vi nu officiellt gett upp med att försöka ge ut en medlemstidning. Trist, men vad gör man.

Läs mer...

Försenat utskick
Postat 2002-01-19

På grund av tidsbrist, försenad tidning, jobb i medlemslokalen och annat så har vi nu missat så många utskick så att vi hoppar över april/juli utskicket. Det finns inte tid för att producera 2st utskick, laga våra många fler Amigor, fixa med nya lokalen - allt på en gång. Så nu får det utskick som gick ut början av januari bli ett försenat oktober utskick och det nästa utskicket kommer i förhoppningsvis i slutet av januari.